Hvordan sosial media påvirket angrepet på den Amerikanske Kongressen

By Anex98 1 comment

For et av eksamensoppgavene vi har fått utdelt på siste del av digital markedsføring får vi oppgave med å analysere angrepet på den Amerikanske kongress. I dette innlegget går vi gjennom hvordan sosiale medier spilte en rolle i angrepet på den Amerikanske kongressen. I fjor 2020 ble det åpenbart at den konservative siden tapte det Amerikanske valget til den liberalistiske siden. Donald Trump som er kjent for å være en dårlig taper tok sinnet sitt til sosial media, og nektet tapet på valget i 2020. Donald Trump var ikke direkte involvert i angrepet i det Amerikanske kongressen, men fikk konsekvenser dersom han var aktiv på de forskjellige sosiale plattformene under angrepet på det Amerikanske Kongressen.

Hvordan Sosiale Media påvirket Angrepet

Når tidligere Amerikanske President Donald J. Trump som representerer republikanere tapte det Amerikanske valget i 2020 ble han oppgitt, og trodde at valget var »rigget» altså at noen manipulerte resultatene av valget. I 2016 ble Donald Trump anklaget for å manipulere valget ved hjelp av Russland for å forhandle med Dem. Dette er ikke noe nytt siden begge sider har anklaget hverandre for manipulasjon av valget i flere år. For å retaliere med tapet av valget, tok han til Twitter for å lage en demonstrasjon 6 januar 2021. Demonstrasjonen gikk ut av kontroll, og flere republikanere stormet den Amerikanske kongressen.

Under en unødvendig voldelig angrep på den Amerikanske kongressen fikk Donald J. Trump store konsekvenser selv om han ikke var direkte ansvarlig for angrepet. Konsekvensene førte til at Donald Trump ble fjernet for sosiale media aktiviteter dersom flere beskylte Donald Trump for at han »tente på Ilden». Selv om han ikke var direkte ansvarlig, eller oppfordret angrepet av republikanere var konsekvensene på aktiviteten på twitter, og andre plattformer som påvirket republikanerne til å angripe kongressen. Sosial media klarte å få frem skyldige for angrepet, og fengslet flere som var voldelige eller ansvarlige for angrepet.

Sosial Media spilte en negativ og positive rolle under angrepet på kongressen. Det negative var at en uskyldig demonstrasjon ble indirekte negativt påvirket av tidligere president Donald J. Trump som førte til at demonstrasjonen eksalterte på en voldelig demonstrasjon på kongressen. Konsekvensene av angrepet førte til at tidligere president ble fjernet fra sosiale media sine plattformer, og mange som deltok i angrepet ble fengslet. Samtidig som angrepet pågikk er verden under en pandemi – covid-19 som også en annen konsekvens dersom flere ble smittet av oppmøte, angrepet, og evakueringen av angrepet på kongressen.

Det Positive rollen sosiale media spilte under angrepet er indentifiseringen av flere ansvarlige under angrepet av kongressen. Flere som under forsket videoer og bilder fant frem til hvem som var ansvarlig delte informasjonen videre til flere sosiale plattformer som Facebook, og Instagram. De som ble indentifisert, og sto ansvarlig ble fengslet i løpet av samme måned. En annen positiv påvirkning var at flere anklaget Donald J Trump for å akselerere deomstrasjonen på dette nivået, som førte til at presidenten ble fjernet eller suspendert på flere sosiale plattformer som facebook , Instagram, Twitch og Tik tok. Dette gjorde dem på grunn av frykt for at Donald J Trump hadde en stemme på plattformene som hadde påvirket dem negativt. Samtidig stoppet de Donald J Trump for å videre være aktiv på de sosiale plattformene som videre kunne påvirket angrepet.

Konklusjon

For å konkludere har Sosiale media spilt en stor rolle både negativt og positivt for angrepet i den Amerikanske Kongressen. Med så mye makt som Donald J Trump har så ble konsekvensene store dersom flere republikanere tok demonstrasjonen ut av kontekst som førte til en voldelig og unødvendig demonstrasjon. Påvirkningen Donald J Trump hadde på republikanere førte til at både den tidligere presidenten ble straffet, og ansvarlige for angrepet ved demonstrasjonen 6.januar. Ved hjelp av sosiale media fant vi ansvarlige for angrepet, og fikk fjernet en stemme med stor makt i den perioden angrepet hendte.

1 Comment

Kim

jun 6, 2021, 12:59 pm Svar

Hei Anes!

Fin oppsummering. Jeg liker godt at du har tatt for deg positive og negative konsekvenser med rollen til sosiale medier. Fint at du også har inkludert en konklusjon av innlegget. Jeg savner imidlertid at du redegjør for temaet ekkokammer, som er svært relevant for dette temaet. I tillegg, mangler du kilder for det du har skrevet, og det er essensielt at du har med det fremover.

Andre tips:
– Skriv med et faglig språk. Fremstå som nøytral og unngå bastante setninger uten kilder som støtter det opp. F.eks: «Donald Trumf er kjent for å være en dårlig taper».
– Ikke glem bilder
– Forankre eksempler i kilder! Gjerne fagkilder.

Bra jobba!

Legg igjen en kommentar