Min mening og det som interesserte meg i forelesning 07.01.2021

By Anex98 No comments

Som valgfag i fjerde semesteret så har jeg valgt digital økonomi. Første januar har vi hatt en innlednings forelesning og første forelesning startet 07.01.2021.

Det som interesserte meg med første forelesning spesielt første del er hvordan det digitale kan ta over forskjellige typer jobber som vi mennesker har utført i flere år. Dette ser jeg eksempler på når jeg er på butikken for eksempel med selvbetjening. Det er mange flere eksempler på at det digitale og maskinen kan ta over arbeidsplasser i fremtiden.

Det med Marianne Hagelia forelesning som jeg syns var interessant er selvfølgelig temaet for forelesnignen studieteknikk. Marianna spør oss studenter om hvor god studie teknikk vi har i dag, og forklarer hvordan skolen ikke fokuserer på hvordan studentene skal lære seg studieteknikk for å optimalisere studiet for studentene.

Marianna Hageliga gikk over The forgetting curve i forelesningen som går ut på at hvor mye studentene glemmer av forelesningen. Studenter som har vært i forelesning glemmer 50 prosent av det de har lært på 20 minutter og 80 prosent er glemt etter det har gått 2 dager. Dette er noe som mange studenter som meg selv sliter med spesielt over zoom siden jeg følger bedre med når jeg har forelesninger på skolen. Zoom kan ta opptak av forelesningen og gjøre det enklere for studenter som sliter med dette.

Marianne år over hva studieteknikk er og viser eksempler på hvordan forskjellige typer studieteknikk. Hun snakker om motivasjon og samarbeid som er en viktig del for studiet. Spesielt sliter jeg med motivasjon og samarbeid under covid-19. Marianna går over det som kan hjelpe oss studenter med motivasjon.

Hun går over hvordan vi mennesker er forskjellige og hvordan vi lærer på forskjellige type måter. Jeg har alltid vært mer interessert i matematiske fag og har alltid hatt en dårlig forhold med teoretiske. Jeg har alltid lært matematikk raskere med mine medstudenter og har alltid hengt bak de andre på det teoretiske. Hun viser andre metoder for å gjøre tunge fag enklere å lære.

Struktur er noe av det viktigste med utdanningen. Hun går over hvordan vi skal samle alt informasjon på et sted og viser andre typer programmer som gjør det enklere å strukturere informasjonen. Marianna går over hensikten med blogg som vi jobber med i faget digital markedsføring. Hun forklarer hensikten og når man bør blogge. Hvordan jeg skal forbedre meg og hvordan jeg skal forstå hva jeg sliter med.

Marianna går over mange studieteknikker som er veldig nyttig å ta med seg i forelesningen og viser det med eksempler. for å summere forelesningen så har det vært lærerikt og spannede å forstå hvordan vi mennesker lærer og utvikler oss under læringsprosessen.

Legg igjen en kommentar